Van Bommel: 'Ajax is er niet in één dag overheen, dat verwerk je niet 1,2,3'

Van Bommel: 'Ajax is er niet in één dag overheen, dat verwerk je niet 1,2,3'

10-05-2019 14:33 Laatste update: 14:37
220

Ajax is niet binnen een paar dagen over de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur heen. Dat denkt ervaringsdeskundige Mark van Bommel. De huidige trainer van PSV overkwam in 2005 ongeveer hetzelfde tegen AC Milan.

PSV was veertien jaar geleden dicht bij de finale, maar een late treffer van Massimo Ambrosini doorboorde de Eindhovense kansen. "Daar moest ik direct aan denken. Wij waren met een 2-0 voorsprong weliswaar nog niet zeker van de finale, maar het is wel te vergelijken", aldus Van Bommel, geciteerd door De Telegraaf.

Van Bommel is benieuwd naar de reactie van Ajax, dat in de 96ste minuut ten onder ging tegen Tottenham Hotspur. "Als je op de drempel van de finale staat en je verliest op deze manier, dan ben je daar niet in een dag overheen. Dat schuif je niet zomaar opzij. Wie had er bij rust gedacht dat Ajax niet naar de finale zou gaan? Dat verwerk je niet 1,2,3."

Terwijl Ajax het in eigen huis opneemt tegen FC Utrecht, speelt PSV tegen AZ. De Amsterdamse en Eindhovense club zijn verwikkeld in een felle titelrace. Van Bommel: "Voor ons verandert er verder niets. Wij moeten zorgen dat we onze wedstrijden tegen AZ en Heracles Almelo winnen. Opgeven kan je pas als het echt niet meer kan."