Ajax herstelt zich van Champions League-debacle en is officieus kampioen

Ajax herstelt zich van Champions League-debacle en is officieus kampioen

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 16:23zo 12-05-2019 om 16:23

Laatste update: zondag 12 mei 2019 om 16:44zo 12-05-2019 om 16:44

Ajax heeft de eerste landstitel sinds 2014 zo goed als zeker binnen. De Amsterdammers worstelden zich langs FC Utrecht (4-1), terwijl PSV onderuit ging bij AZ. Het verschil op de ranglijst is nu drie punten en veertien goals in het voordeel van Ajax.

De grote vraag was hoe Ajax zich zou herstellen van het Champions League-debacle tegen Tottenham Hotspur, vier dagen geleden. Het antwoord bleek weerbarstig. FC Utrecht kwam na precies 36 seconden op voorsprong door een knappe treffer van Othman Boussaid, die doelman Andre Onana verschalkte met een schot in de lange hoek.

Ajax was even het spoor bijster, maar rechtte na een kwartier spelen de rug. Donny van de Beek werd vrijgespeeld door Hakim Ziyech en trok de bal voor op Klaas-Jan Huntelaar, voor wie de afronding een koud kunstje was: 1-1. Op slag van rust werd het zelfs 2-1. Van de Beek zette Ajax koppend op voorsprong.

In de tweede helft nam Ajax opvallend simpel afstand van Utrecht, dat de nodige basisspelers miste in Amsterdam. De Amsterdammers kregen voldoende kansen, maar hadden uiteindelijk Dusan Tadic nodig om het krachtsverschil in de score uit te drukken. Met twee goals leidde de Servische aanvaller zijn ploeg in veilige haven: 4-1.

Door de zege heeft Ajax volgende week woensdag een punt nodig tegen De Graafschap om honderd procent zeker te zijn van het kampioenschap. De Amsterdammers mogen met een ruime marge in punten en goals op PSV de champagne echter al koud zetten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws