Gesprekken met BMW stagneren: Bayern loopt 800 miljoen (!) euro mis

Gesprekken met BMW stagneren: Bayern loopt 800 miljoen (!) euro mis

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 13:50za 18-05-2019 om 13:50

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 14:48za 18-05-2019 om 14:48

Bayern München en BMW gaan niet met elkaar in zee. Der Rekordmeister leek hard op weg om een monsterdeal ter waarde van 800 miljoen euro af te gaan sluiten met de vermaarde autofabrikant, maar de gesprekken tussen beide partijen hebben niets opgeleverd.

De verhalen over een mogelijke sponsordeal tussen Bayern en BMW doen al langere tijd de ronde. Voorzitter Uli Hoeness bevestigde eind 2018 al dat beide partijen met elkaar om de tafel hadden gezeten. BILD pakte in maart groot uit met het nieuws dat de 'dicksten Bundesliga-Deal aller Zeiten' ter waarde van 800 miljoen euro, nabij was.

Twee maanden later staan de zaken er echter heel anders voor. "Wij hebben de gesprekken beëindigd en wij zullen geen sponsor van Bayern worden", bevestigt een woordvoerder van BMW tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Waarschijnlijk gaat de Bundesliga-koploper nu verder met Audi, de huidige autosponsor. De overeenkomst met Bayern loopt door tot 2025, maar volgens FAZ wil Audi deze met twaalf jaar verlengen en jaarlijks een bedrag van zestig miljoen euro in de club pompen.

Het nieuws komt op de dag dat Bayern zijn zevende achtereenvolgende landstitel binnen kan slepen. De ploeg van trainer Niko Kovac trapt om 15.30 uur af tegen Eintracht Frankfurt, met een voorsprong van twee punten op Borussia Dortmund. Aangezien het doelsaldo van Der Rekordmeister vele malen beter is, zal een gelijkspel hoogstwaarschijnlijk volstaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws