Feyenoord-supporters gaan los in Amsterdam, politie voorkomt clash met Ajax-fans

Feyenoord-supporters gaan los in Amsterdam, politie voorkomt clash met Ajax-fans

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 21:39za 18-05-2019 om 21:39

Supporters van Feyenoord en Ajax zijn zaterdagmiddag gebotst in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. De politie kon voorkomen dat de harde kern van beide clubs met elkaar op de vuist gingen in de hoofdstad.

Het incident vond plaats bij het terrein van amateurclub Swift in Amsterdam-Zuid, vlakbij het Olympisch Stadion. Supporters van de Rotterdamse club provoceerden Amsterdamse fans door antisemitische leuzen te scanderen en vuurwerk af te steken. Dat gebeurde na afloop van een - volgens de politie rustig verlopen - amateurwedstrijd tussen Swift en de amateurtak van Feyenoord (2-3).

"We kregen meldingen binnen dat een conflict dreigde tussen twee rivaliserende groepen", zegt een politiewoordvoerder tegen De Telegraaf. "Toen we daar arriveerden was er inderdaad sprake van een dreigende situatie en moest een politiemacht voorkomen dat de boel zou uitmonden in een vechtpartij. Door de-escalerend op te treden slaagden we daar in."

Bij het incident zijn geen arrestaties verricht. Ook vielen er geen gewonden. De rivaliteit tussen de twee supportersgroepen is al jaren gaande. Daardoor zijn uitfans ook niet welkom bij de Klassieker. "Dit soort ongeregeldheden helpen niet om daar verandering in te brengen. Als het nu al fout gaat, dan mag je je afvragen wat er gebeurt als er twee supportersgroepen bij zo'n duel aanwezig zijn", aldus de zegsman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws