'Ik hoor steeds: jullie gaan dat WK wel even winnen hè. Laten we rustig aan doen'

'Ik hoor steeds: jullie gaan dat WK wel even winnen hè. Laten we rustig aan doen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 07:43di 21-05-2019 om 07:43

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 07:46di 21-05-2019 om 07:46

Jackie Groenen merkt dat het aanzien van het Nederlands dameselftal compleet is veranderd na de EK-titel in 2017. De Oranje Leeuwinnen behoren plotseling tot de topfavorieten voor de wereldtitel, maar Jackie Groenen pleit voor enige terughoudendheid.

De middenvelder uit Tilburg krijgt het vaak te horen van familie en vrienden. "Zo van: jullie gaan dat toernooi wel even winnen hè", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. "Laten we even rustig aan doen. Er zijn met bijvoorbeeld Amerika, Duitsland, Frankrijk, Japan, Engeland zoveel sterke landen. Op zo'n toernooi kan één foute actie beslissend zijn."

Groenen beseft echter dat de regerend Europees kampioen zich niet kan verstoppen. "We kunnen wel wat, hè. Dat moeten we straks weer laten zien." Oranje heeft bovendien het voordeel dat de samenstelling van de ploeg nauwelijks is gewijzigd na het EK. "Op het EK waren we allemaal jong hoor, dus zo gek is het niet dat er weinig verloop is. We kennen elkaar door en door. Dat gaat ons helpen op het WK."

Oranje is deze week begonnen aan de voorbereiding op het WK in Frankrijk. Het avontuur begint op dinsdag 11 juni in Le Havre met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Poll

Hoe ver komen de Oranje Leeuwinnen op het WK?

(976 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws