Ramp voor Excelsior: 'Het doet heel veel met mij, maar dat laat ik nooit merken'

Ramp voor Excelsior: 'Het doet heel veel met mij, maar dat laat ik nooit merken'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 21:50wo 22-05-2019 om 21:50

De degradatie van Excelsior is een ramp. Dat concludeert trainer Ricardo Moniz na de uitschakeling in de play-offs. Excelsior was over twee duels niet opgewassen tegen RKC Waalwijk.

"Het is een ramp. Ze zijn al vijf jaar in de Eredivisie en horen daar ook. Dat voel je als je in de kleedkamer bent", reageert de aangeslagen Moniz bij FOX Sports. "Natuurlijk doet heel veel met mij, maar dat laat ik nooit merken. Je leert je beschermen, zo zit ik in elkaar. Maar het is vreselijk."

"Ik moet de spelers in deze tijden steunen, maar we hebben ons over twee wedstrijden schandalig gepresenteerd", aldus de trainer, wiens verblijf in Kralingen geen vervolg zal krijgen. "Mijn tijd bij Excelsior was eervol en dankbaar. Je voelt je ook verantwoordelijk. Daar loop ik niet voor weg. Dan moet je gewoon zeggen dat je gefaald hebt, punt."

Algemeen directeur Ferry de Haan stelt tegenover FOX Sports dat Excelsior sportief 'weer helemaal opnieuw kan beginnen'. "We dachten dat we een eind waren en dat zijn we in de organisatie ook, maar dit is gewoon een knauw. Dat had niemand aan het begin van het seizoen voor mogelijk gehouden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws