Odegaard krijgt hulp van mental coach: 'Alles ligt onder een vergrootglas'

Odegaard krijgt hulp van mental coach: 'Alles ligt onder een vergrootglas'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 14:11vr 24-05-2019 om 14:11

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 14:37vr 24-05-2019 om 14:37

Martin Odegaard maakt al jaren gebruik van een mental coach. De Vitesse-huurling krijgt al sinds zijn tienerjaren advies vanuit zijn thuisland Noorwegen.

De aanvaller debuteerde op vijftienjarige leeftijd al in het eerste team van Stromsgodset IF en kreeg al vroeg te maken met de druk van het moeten presteren. Daarom besloot hij al snel een mental coach in de arm te nemen. "Ik heb dat al sinds mijn tienerjaren. Ik weet nu niet beter. Er is altijd aandacht. Alles ligt onder een vergrootglas", legt hij uit tegenover de Gelderlander. "Ik kan me goed afzonderen van druk. En ik heb steun aan mijn familie. Het gaat om mindset. Leren omgaan met tegenslag."

Odegaard was deze week de absolute uitblinker bij Vitesse in de play-offwedstrijd tegen FC Groningen. "Zoals deze week tegen FC Groningen, als alles lukt, is het echt genieten op het veld. Dan ben ik in mijn sas", vertelt hij.

De twintigjarige Noor vindt dat hij 'zijn beste seizoen ooit' speelt. "Natuurlijk vormen de interlands met Noorwegen hoogtepunten in mijn loopbaan. Mijn debuut bij Real is dat ook. Maar op basis van tastbaar resultaat is de finale van de play-offs toch ook groot."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws