Lang: 'Voor mezelf bedacht dat ik al meer wedstrijden in Eredivisie had gespeeld'

Lang: 'Voor mezelf bedacht dat ik al meer wedstrijden in Eredivisie had gespeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 12:36di 28-05-2019 om 12:36

Laatste update: dinsdag 28 mei 2019 om 12:38di 28-05-2019 om 12:38

Dani de Wit en Noa Lang hopen zich volgend seizoen in het eerste elftal van Ajax te knokken. Het talentvolle duo erkent dat het lastig zal worden, maar hebben er vertrouwen in dat ze hun doorbraak zullen maken.

"Ik ben sinds een paar maanden officieel speler van het eerste. Het zal lastig worden om meteen vanaf het begin in de basis te staan, maar dat is wel het doel als je bij de selectie zit", aldus De Wit in gesprek met de NOS. Daar is Lang het mee eens. "En in de wedstrijden die we spelen, moeten we beslissend zijn. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Eerlijk gezegd had ik voor mezelf bedacht dat ik nu al meer wedstrijden in de Eredivisie had gespeeld."

De jongelingen zijn zeer te spreken over elkaars kwaliteiten. "Noa is met niemand bij Ajax echt te vergelijken", aldus De Wit. "Als ik toch iemand moet noemen, dan David Neres. Ze spelen op dezelfde positie en hebben allebei veel dreiging en een actie naar binnen toe." Lang vergelijkt De Wit met Donny van de Beek. "Veel loopvermogen, tactisch slim, keihard werken en veel scoren. Zelf vind ik Neres heel goed. Hakim Ziyech is met zijn assists en goals een voorbeeld voor me. En Dusan Tadic met zijn rendement."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws