'Stegeman-nieuws hakt erin; zwijgende spelers, Akyol moest tweet verwijderen'

'Stegeman-nieuws hakt erin; zwijgende spelers, Akyol moest tweet verwijderen'

Gepubliceerd: vrijdag 31 mei 2019 om 07:27vr 31-05-2019 om 07:27

Laatste update: vrijdag 31 mei 2019 om 08:41vr 31-05-2019 om 08:41

De beslissing van John Stegeman om Go Ahead Eagles te verlaten voor PEC Zwolle is in De Adelaarshorst hard aangekomen. Niemand bij de Keuken Kampioen Divisie-club had verwacht dat de 42-jarige trainer een dag na het mislopen van promotie naar de Eredivisie naar de aartsrivaal zou vertrekken. Het lokale de Stentor schrijft vrijdag dat er ongeloof, woede en verbijstering heerste in Deventer.

De spelers van Go Ahead waren er na het mislopen van promotie niet van op de hoogte dat Stegeman het schip zou gaan verlaten. Ook het personeel wist van niets. De spelers mochten niets zeggen en Algemeen Dagblad-columnist, programmamaker en Eagles-supporter Özcan Akyol, die ook programma's maakt voor de club, werd zelfs verzocht om een tweet te verwijderen.

'Als iemand in staat is om je club zo vies te verraden, is het misschien alleen maar goed dat hij vertrekt. Wij verdienen beter', schreef Akyol. De Stentor vroeg Akyol naar een reactie. "Alles wat ik erover zeg, is munitie voor mensen met verkeerde bedoelingen. Ik wil hun razernij niet voeden."

Naar verluidt is de overstap van Stegeman naar Zwolle aan het einde van afgelopen weekend afgerond. 'En dat werpt bij het GAE-kamp de vraag op hoe het kan dat Stegeman, de manager die altijd de maximale overgave van zijn spelers eist, het zichzelf heeft kunnen toestaan om op het moment suprême voor 'zijn' GAE aartsvijand PEC te omarmen', vraagt de Stentor zich af.

PEC-voorzitter Adriaan Visser snapt dat Go Ahead niet blij is met het losweken van Stegeman. "Wij doen dit ook niet om de buurman pijn te doen. Wij doen dit omdat we denken dat de trainer John Stegeman heel goed bij de filosofie van PEC past", reageert hij in de krant.

Poll

Snap jij de woede bij Go Ahead?

(3846 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws