'Steijn verrast en onderhandelt met club van Ten Cate over lucratief contract'

'Steijn verrast en onderhandelt met club van Ten Cate over lucratief contract'

31-05-2019 20:16 Laatste update: 23:17
38

VVV-Venlo dreigt Maurice Steijn te verliezen. De 45-jarige trainer was deze week in de Verenigde Arabische Emiraten om te onderhandelen met Al Wahda.

Dat meldt het lokale Emarat Alyoum. Steijn is in beeld als opvolger van Henk ten Cate, die Al Wahda waarschijnlijk gaat verlaten vanwege familie-omstandigheden. Naar het schijnt is een akkoord tussen Al Wahda en Steijn dichtbij. In Abu Dhabi ligt een lucratief voor de duur van één seizoen klaar. Ten Cate zou zelf met de naam van Steijn op de proppen zijn gekomen.

Steijn zat afgelopen zondag tijdens Al Wahda - Al-Ain (1-0) naar verluidt op de tribune in Abu Dhabi. Al Wahda, een topclub in de Verenigde Arabische Emiraten, staat op de derde plaats en heeft met Sebastian Taglibué de topscorer van het land (27 goals in 26 duels) onder contract staan. Steijn moet in Abu Dhabi het door Ten Cate begonnen 'Nederlandse project' een vervolg geven.

Recentelijk leek Steijn op weg naar PEC Zwolle. De eredivisionist en VVV-trainer konden het echter niet eens worden. PEC weekte vervolgens John Stegeman los bij buurman Go Ahead Eagles. Steijn staat sinds 2014 aan het roer bij VVV. Eerder was hij werkzaam bij ADO Den Haag.