'Ik kijk niet zo van: Van de Beek zou weleens op mijn plek kunnen gaan spelen'

'Ik kijk niet zo van: Van de Beek zou weleens op mijn plek kunnen gaan spelen'

01-06-2019 18:35
5

Marten de Roon kende een uitstekend seizoen bij Atalanta Bergamo en is daarom niet bang om zijn plekje in het Nederlands elftal kwijt te raken. Ook niet nu Davy Pröpper weer fit is en Ajax-middenvelder Donny van de Beek nadrukkelijk op de deur klopt.

"Ik heb ook genoten van Ajax, en van Donny die geweldig speelde en fantastische goals maakte. Maar dan kijk ik als liefhebber en niet zo van: hij zou weleens op mijn plek kunnen gaan spelen", aldus De Roon in gesprek met de NOS. "En aan de andere kant: ik heb zelf ook geen slecht seizoen gedraaid, dus waarom zou ik moeten denken aan anderen?"

Wedden

Meer odds

Met Atalanta eindigde op de derde plek in de Serie A en speelt daardoor volgend seizoen in de Champions League. Dat beseft De Roon zich nog niet helemaal. "Dat komt denk ik volgend jaar. Als ik het veld oploop en dat deuntje speelt..."

Na het sterke seizoen van Atalanta worden veel spelers gelinkt aan andere clubs. "Maar ik las eergisteren dat onze trainer (Gian Piero Gasperini red.) zei dat niemand vertrekt, dus ik verwacht dat ik zelf ook niet ga", aldus De Roon.