'Dat heeft Van de Beek bij Ajax, maar het Nederlands elftal speelt anders'

'Dat heeft Van de Beek bij Ajax, maar het Nederlands elftal speelt anders'

06-06-2019 10:57
51

Hedwiges Maduro en Aad de Mos vinden het logisch als Donny van de Beek donderdagavond niet in de basis staat als het Nederlands elftal het in de Nations League opneemt tegen Engeland. De Ajax-middenvelder heeft zware concurrentie bij Oranje.

"Als je kijkt naar de belangrijkste spelers - die in de as - dan staan die vrij vast", aldus Maduro in gesprek met Ajax Showtime. "Van Dijk, De Ligt, De Jong, Wijnaldum en Depay. Hij heeft nu resultaat geboekt en is niet voor niets geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Het zou raar zijn als hij het team nu ineens aan gaat passen", stelt hij.

De Mos sluit zich daar bij aan. "Donny is gewoon een schakel en die zal zich erin moeten spelen. Koeman heeft al een formatie en wil daar nu aan vasthouden. Het gevaar schuilt erin dat ongeduldig gaat worden."

'Wijnaldum als concurrent'
De vraag is wie van de middenvelders Van de Beek er dan uit moet spelen. Marten de Roon lijkt de speler met de minste speelzekerheid in de beoogde basiself. "Ik denk dat Koeman altijd kijkt naar de balans in het elftal. Als je kijkt naar type spelers, dan moet je naar Wijnaldum kijken en hem er proberen uit te spelen", vindt Maduro. "Als je tegen een zwakke tegenstander speelt, kun je eventueel kijken of Van de Beek in plaats van De Roon kan spelen."

Volgens Maduro moet Van de Beek precies in het plaatje passen. "Van de Beek kan als middenvelder zorgen voor diepgang, maar dan heb je wel een spits nodig die in de bal speelt. Dan kan hij eroverheen gaan. Dat heeft hij bij Ajax, maar het Nederlands elftal speelt anders."