Neymar ziet Mastercard afhaken na beschuldigingen van verkrachting

Neymar ziet Mastercard afhaken na beschuldigingen van verkrachting

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 19:40do 06-06-2019 om 19:40

Mastercard stopt per direct met zijn reclamecampagnes met Neymar. Het bedrijf neemt voorlopig afstand van de Braziliaanse ster, die wordt beschuldigd van verkrachting.

Najila Trindade Mendes de Souza beweert dat ze op 15 mei in een hotel in Parijs is misbruikt door de 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain. Ze deed in eerste instantie anoniem aangifte, maar ze trad woensdag naar buiten en deed haar verhaal. Neymar houdt vol dat de beschuldigingen niet meer zijn dan een poging hem af te persen.

Neymar publiceerde zelfs een video waarin hij intieme WhatsApp-gesprekken en foto's deelt. Ook lekte een in de hotelkamer gemaakte video uit. Daarin is te zien hoe de twee ruziemaken. Mastercard zegt de situatie rond Neymar opnieuw te bekijken, als er meer duidelijkheid in de zaak is. Volgens AS spraken ook sponsoren als Red Bull en Nike al hun zorgen uit.  

Neymar moet de Copa América deze zomer aan zich voorbij laten gaan, nadat hij woensdagnacht zijn enkelband scheurde in de oefeninterland tegen Qatar. Eerder dit seizoen was hij al enige tijd uitgeschakeld bij PSG wegens een breuk in zijn voet.

Ronaldo
Overigens wordt met Cristiano Ronaldo nog een andere topvoetballer beschuldigd van verkrachting. Ook de Portugees zag al diverse sponsordeals in de ijskast verdwijnen. Bovendien werd hij van de cover van FIFA 19 gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws