'Bij winst een huldiging of rondvaart in Nederland? Doe alsjeblieft normaal!'

'Bij winst een huldiging of rondvaart in Nederland? Doe alsjeblieft normaal!'

07-06-2019 19:55
60

Andy van der Meyde begrijpt niet dat spelers van het Nederlands elftal na een lang en slopend seizoen ook nog in actie moeten komen in de Nations League. Van een huldiging of rondvaart door de grachten bij winst van het toernooi, wil de oud-international al helemaal niets weten.

"Bij winst een huldiging of rondvaart in Nederland? Doe alsjeblieft normaal! Ik krijg nu al last van plaatsvervangende schaamte, brrrrrr", is Van der Meyde duidelijk tegenover VTBL. "Als we Portugal verslaan, moeten we de jongens op het veld huldigen en daarna moet iedereen lekker de tv uitzetten en naar bed gaan. En de volgende dag op vakantie! Dat hebben ze na zo’n seizoen zeker verdiend."

Van der Meyde heeft bij de Nations League niet het gevoel van een echt toernooi. "Ik vind het niets waard, gewoon een oefenpotje. Meer niet", stelt hij. In zijn tijd had hij zelf niet op een oproep zitten wachten. "Ik zou plotseling geblesseerd zijn geweest, haha! Nee, maar serieus: gun die jongens nou toch eens vakantie! Het is een lang seizoen geweest. Nu moeten ze zich wéér opladen, wéér een week op trainingskamp. Het is te gek voor woorden."