Breaking news

LIVE: Van Aanholt in plaats van Wijndal bij Oranje, Promes met De Ligt op tribune

'Scriptiestress' voor Leeuwin Van de Donk: 'Wil het voor de wedstrijd af hebben'

'Scriptiestress' voor Leeuwin Van de Donk: 'Wil het voor de wedstrijd af hebben'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 13:49za 08-06-2019 om 13:49

Aangezien de Oranje Leeuwinnen dinsdag pas aan het WK beginnen, heeft Daniëlle van de Donk wat extra tijd voor een ongebruikelijke bezigheid voor profvoetballers: het afronden van haar scriptie. De middenveldster van Arsenal combineert haar profcarrière met een studie aan de Johan Cruyff Academy.

Van de Donk heeft zichzelf een halve week de tijd gegeven. "Ik heb de laatste tijd niet veel aan mijn studie kunnen doen, maar dit wil ik wel af hebben voordat we voor het echie gaan voetballen", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. De scriptie is voor de 27-jarige Brabantse een perfecte afleiding, vindt ze zelf. "Eerst liep ik na de training alleen maar te winkelen. Dat wil ik helemaal niet, dacht ik toen. Nu doe ik dit."

De studie bevalt Van de Donk prima. "Ik mag zelf mijn tijd indelen en heb geen deadlines. Voetbal is namelijk het belangrijkste, maar dit is verfrissend en leerzaam om erbij te doen", vertelt ze, waarna ze lachend vervolgt. "Nooit gedacht dat ik dit allemaal zo uit zo spreken. Vroeger moest je mij echt naar school slepen hoor."

Voor de regerend Europees kampioen begint het WK dinsdagmiddag: Nieuw-Zeeland is om 15.00 uur de tegenstander in Le Havre.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaan de Oranje Leeuwinnen wereldkampioen worden?

Ja
44%
Nee
56%
(2933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws