'Ongekend CL-seizoen Ajax en Oranje heeft spelers die dat toernooi wonnen'

'Ongekend CL-seizoen Ajax en Oranje heeft spelers die dat toernooi wonnen'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 07:52zo 09-06-2019 om 07:52

De Portugese bondscoach Fernando Santos en doelman Rui Patricio zijn onder de indruk van het Nederlands elftal. De twee verwachten een fantastische finale van de Nations League in Porto.

"Nederland heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Ajax heeft een ongekend Champions League-seizoen achter de rug en bij Oranje lopen ook spelers rond die dat toernooi hebben gewonnen. Dat zegt alles over de kwaliteiten die de ploeg heeft", vertelt Santos, geciteerd door Voetbal International.

De bondscoach weet dat het een slopend seizoen was voor de spelers van beide landen. Toch geeft de fysieke component volgens hem niet de doorslag. "Hoe zwaar het ook allemaal is: het feit dat we in de finale staan zorgt voor zoveel motivatie. Het mentale aspect is nu het belangrijkste. Het wordt een fantastisch duel. We willen het Portugese volk gelukkig maken."

Ook doelman Rui Patricio aast op een volgend succes na de EK-winst in 2016. "We willen titels verzamelen en morgen krijgen we een nieuwe kans. Maar Nederland heeft wel excellente spelers. De spelers van Oranje zijn technisch en tactisch heel sterk, zoals alle spelers tijdens deze eindronde. Zonder twijfel wordt het een fantastische finale."

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws