'Ik word er een beetje flauw van, FC Twente moet zich zorgen maken'

'Ik word er een beetje flauw van, FC Twente moet zich zorgen maken'

01-07-2019 08:36
194

Ted van Leeuwen is aan handen en voeten gebonden bij FC Twente. De selectie van de Enschedese club is allesbehalve compleet, maar de technisch directeur kan niets ondernemen.

Twente heeft behoefte aan twee linksbacks, drie buitenspelers en een spits, terwijl het middenveld in de breedte versterkt moet worden. Van Leeuwen heeft echter weinig tot niets besteden en wordt er ongeduldig van.

"We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben niet eens riemen", sombert hij in gesprek met TC/Tubantia. "Ik word er een beetje flauw van dat ik telkens hoor dat FC Twente een technisch directeur heeft die creatief is. Wat valt er te creëren als er geen geld is?"

De laatste twee weken heeft Van Leeuwen veel interessante opties op de transfermarkt zien verdampen. "Of ik me zorgen maak? Ik zelf niet, maar als ik FC Twente was, zou ik me wel zorgen maken."

FC Twente trapte afgelopen weekend de voorbereiding af met een magere zege op de Tubbergse selectie (3-0). Met de oprichting van een spelersfonds hoopt de club het budget te verhogen van 500 duizend euro naar 1,5 miljoen euro.