Ajax strikt supertalent Ünüvar: 'Veel belangstelling voor hem uit buitenland'

Ajax strikt supertalent Ünüvar: 'Veel belangstelling voor hem uit buitenland'

03-07-2019 12:38 Laatste update: 13:09
124

Ajax heeft hoge verwachtingen van Naci Ünüvar. Het zestienjarige toptalent ondertekende in juni zijn eerste profcontract in Amsterdam, tot blijdschap van hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali.

Ajax beschrijft Ünüvar als 'iemand die flink voorloopt op veel leeftijdgenoten'. Ouaali kan zich wel vinden in die typering. ''We zijn ontzettend blij dat we een talent als Naci binnenboord hebben gehouden", aldus de opleider op de officiële website van Ajax.

De zestienjarige Ünüvar was afgelopen seizoen belangrijk voor Ajax O19 en werd Europees kampioen met Oranje O17. Ouaali: "Natuurlijk was er veel belangstelling voor hem van clubs uit het buitenland. Maar hij heeft voor Ajax gekozen omdat het goed is voor zijn ontwikkeling."

"Naci is een evenwichtige jongen met een prima gezinssituatie. Bij Ajax zijn wij bezig om hem steeds verder te ontwikkelen binnen de club, en zijn familie doet dat buiten Ajax. De wisselwerking is goed, en dat willen we in de toekomst graag zo houden", besluit de hoofd jeugdopleiding van Ajax.