Update: Eintracht Frankfurt bevestigt: Haller naar Londen voor medische keuring

Update: Eintracht Frankfurt bevestigt: Haller naar Londen voor medische keuring

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 14:04za 13-07-2019 om 14:04

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 10:30di 16-07-2019 om 10:30

Sébastien Haller verlaat Eintracht Frankfurt mogelijk voor West Ham United. Zijn trainer Adi Hütter laat de keuze aan de oud-spits van FC Utrecht.

"Het is de keuze van de speler", zegt Hütter tegenover de Frankfurter Rundschau. Hütter is niet van plan Haller te dwingen om langer bij Frankfurt te blijven. "Je weet hoe het gaat met geruchten. Als trainer moet je je afzijdig houden. Het is de keuze van de speler wanneer hij zegt dat hij de club wil verlaten."

Naar verluidt is West Ham bereid om veertig miljoen voor Haller te betalen. "Als er aanbiedingen zijn, moet de speler zelf bepalen of hij bij Frankfurt wil blijven of naar een andere competitie wil gaan."

Hütter bemoeit zich niet met de onderhandelingen tussen West Ham en Frankfurt. "Ik maak me er niet druk om. Er ligt een akkoord of geen akkoord. De clubs moeten eruit zien te komen. Daarom kan ik er niets over zeggen."

Haller leek in eerste instantie niet happig op een transfer naar West Ham, maar Willie McKay, een Britse zaakwaarnemer, heeft de situatie mogelijk veranderd. De oud-spits van Utrecht staat om meerdere redenen ineens wél positief tegenover een Engelse transfer.

Een van de redenen is dat Haller een gelimiteerde afkoopsom in zijn West Ham-contract kan krijgen, waardoor hij niet eindeloos aan de club verbonden blijft en gemakkelijk weg kan wanneer een grotere club zich meldt. Dat Frankfurt naar verluidt een miljoenenbod op Haller geaccepteerd heeft, blijkt wel uit het feit dat de Duitse club de afgelopen uren zaakwaarnemers heeft ingeschakeld om een vervanger te vinden voor de Franse spits, zo klinkt het.

Haller verliet Utrecht twee jaar geleden voor Frankfurt. Met de transfer was een bedrag van ongeveer zes miljoen euro gemoeid.

Update 16/07, 10:19 uur: Sébastien Haller is hard op weg naar West Ham United. Volgens Sky Sports is de Franse oud-spits van FC Utrecht afgereisd naar Londen voor de medische keuring. Als daar niets geks uitkomt, kan de transfer van 45 miljoen pond (zo'n vijftig miljoen euro) doorgang vinden. 

Haller ging twee jaar geleden weg bij FC Utrecht en leverde de Domstedelingen destijds ongeveer zes miljoen euro op.

Update 10:30 uur: Eintracht Frankfurt bevestigt via de officiële kanalen dat het met West Ham United overeenstemming heeft bereikt over de transfervoorwaarden. Haller heeft daarom toestemming gehad naar Londen af te reizen voor de medische keuring. Als dat goed verloopt, zal Haller de overstap maken. 

De transfer van Haller zou goed nieuws betekenen voor FC Utrecht. De Domstedelingen bedongen een doorverkooppercentage toen ze hem verkochten aan Frankfurt.

Poll

Moet Haller naar de Premier League gaan?

(1150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws