Officieel: RB Leipzig doet zaken met PSG en haalt 'veelzijdige speler' binnen

Officieel: RB Leipzig doet zaken met PSG en haalt 'veelzijdige speler' binnen

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 10:41do 18-07-2019 om 10:41

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 17:57do 18-07-2019 om 17:57

Paris Saint-Germain heeft Christopher Nkunku verkocht aan RB Leipzig. Met de overgang van de middenvelder is naar verluidt 13 miljoen euro gemoeid. Beide clubs hebben de transfer bevestigd via de officiële kanalen.

Nkunku krijgt bij de Duitse club rugnummer 18 en tekent een contract voor vijf seizoenen. "Ik ben erg blij dat ik vanaf nu het shirt van RB Leipzig mag dragen", reageert Nkunku op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb al veel gehoord over de club en ben ervan overtuigd dat de manier van spelen heel goed bij mij past", legt hij uit.

Technisch directeur Markus Krösche is verheugd met de aanwinst. "Nkunku past met zijn vaardigheid heel goed in ons profiel. Hij is een dynamische en veelzijdige speler in aanvallend opzicht en geeft ons daarmee meer variatie in ons spel. We zijn blij dat deze zeer getalenteerde speler voor onze club heeft gekozen en zijn ervan overtuigd dat hij ons met zijn kwaliteiten verder zal helpen."

Nkunku was bij PSG niet zeker van een basisplek, maar kwam het afgelopen seizoen nog wel tot 22 optredens in de Ligue 1. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij drie assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws