Ten Hag: Een groot deel van de groep die hier is gaat tegen PSV spelen

Ten Hag: "Een groot deel van de groep die hier is gaat tegen PSV spelen"

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 22:43do 18-07-2019 om 22:43

Erik ten Hag is deels tevreden over het spel van Ajax tegen Watford, maar ziet ook dat er nog voldoende werk aan de winkel is. De Ajax-trainer kijkt niet zozeer naar het resultaat (2-1 winst), maar naar wat de spelers op het veld hebben laten zien.

"Dat lijkt me ook logisch. Bijna in elke wedstrijd, maar zeker in de voorbereiding gaan er dingen verkeerd. Maar er gingen ook heel veel dingen wel goed", zegt Ten Hag in een interview met Ziggo Sport. "In de eerste helft waren we veel te ongeduldig en wilden we te snel naar voren. Dan maak je deze tegenstander sterk, omdat ze dan in hun counterspel komen. Dan verlies je de bal en staan we niet goed in de restverdediging. Dat zag je bij de penalty die we tegen kregen."

Ten Hag herhaalt dat sommige dingen beter moeten. "Er gingen dingen goed, maar zeker ook dingen verkeerd. Aan heel veel zaken moeten we nog werken, maar het is wel weer een stap vooruit. Dat is goed."

De kans is aanwezig dat Ajax het tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal zonder een aantal sterkhouders moet doen. Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, David Neres, André Onana en Nicolas Tagliafico ontbreken nog vanwege vakantie. "Een groot deel van de groep die hier is gaat tegen PSV spelen. We moeten kijken naar hoe spelers volgende week binnenkomen. Dat gaan we rustig bekijken. In die zin denk ik dat we een fundament hebben gelegd."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie wint de Johan Cruijff Schaal?

(6626 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws