Van der Sar over buikschuiver Overmars: 'Ik zei: Marc, doe het niet'

Van der Sar over buikschuiver Overmars: 'Ik zei: Marc, doe het niet'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 11:51ma 22-07-2019 om 11:51

Edwin van der Sar raadde  directeur voetbalzaken Marc Overmars ten zeerste af een buikschuiver te maken in Turijn, vlak nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het moment ging vervolgens de wereld over. 

"Marc zei: ik ga een buikschuiver doen. Ik zei: doe nou niet. Hij zei: ja, ja ik ga het doen. Ik zei: Marc, doe het niet. Hij ging wel en het ging de hele wereld over", vertelt Ajax-directeur Van der Sar in de eerste Ajax Podcast van het nieuwe seizoen."

"Al hadden we het met zijn tweeën gedaan, was het misschien nog mooier geweest. Maar het was zeker legendarisch", aldus Van der Sar over dat moment. Volgens hem was de kwalificatie een mooi moment, ook voor de bestuurders van de club. "Natuurlijk. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. De shit krijg je ook over je heen natuurlijk. Dan is het ook wel fijn als je het plezier ook mag laten zien."

Wanneer Van der Sar zelf een buikschuiver gaat maken? "Zullen we zeggen: als ze volgend jaar de finale halen in de Champions League? Als ze de finale halen thuis of uit, gaat het jasje uit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws