'PSV had met vuist op tafel kunnen slaan, had wedstrijd uitgesteld kunnen worden'

'PSV had met vuist op tafel kunnen slaan, had wedstrijd uitgesteld kunnen worden'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 15:59di 23-07-2019 om 15:59

Het was niet gek geweest als de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op een ander moment gespeeld zou worden om PSV te helpen. Dat stelt Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf.

De wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld, precies tussen de twee wedstrijden die PSV speelt tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. "Dan heeft PSV heel weinig tijd en ruimte om die wedstrijd te spelen", concludeert Driessen voor de camera van De Telegraaf.

"We hebben vorig jaar gezien dat de KNVB alles in het werk heeft gesteld om Ajax te helpen in de slotfase van de Champions League. In feite moet je PSV nu ook helpen, omdat PSV de Champions League kan halen via de voorronde. Ze kunnen ook uitgeschakeld worden, maar daar zit wel vijftien tot twintig miljoen tussen voor PSV", aldus Driessen. "Het is natuurlijk doodzonde als PSV dat misloopt als ze tussendoor ook nog de Johan Cruijff Schaal tussendoor moeten voetballen."

Wat Driessen betreft had de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook gespeeld kunnen worden ten tijde van de eerste ronde van de KNVB-beker. Die wordt in september afgewerkt, Ajax en PSV zijn dan allebei vrij. 

De KNVB en PSV hadden daar veel meer over moeten overleggen, vindt Driessen. "Er staat nogal wat op het spel voor PSV. Ze kunnen die wedstrijd natuurlijk wel spelen, want ze hebben genoeg spelers, maar dan komen ze met de B-garnituur. Het is natuurlijk onverantwoord om risico's te nemen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het moment dat je drie dagen later de return voorronde Champions League tegen FC Basel moet spelen. (...) PSV had ook met de vuist op tafel kunnen slaan. Ik maak me sterk dat die wedstrijd dan uitgesteld had kunnen worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws