Het is mooi om de stap van Nederland naar Spanje te maken

"Het is mooi om de stap van Nederland naar Spanje te maken"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 18:27di 23-07-2019 om 18:27

Martin Odegaard is in zijn keuze voor een nieuwe club niet over één nacht ijs gegaan. Uiteindelijk koos de Noorse middenvelder voor Real Sociedad, terwijl ook Ajax en Bayer Leverkusen interesse hadden.

"Het klopt dat ik met een aantal clubs gesproken heb, waaronder Real Madrid, maar sinds het eerste gesprek met de mensen hier had ik een goed gevoel over het project en het gevoel dat zij bij mij hadden", vertelt Odegaard aan Marca.

Odegaard wil niet bevestigen dat Ajax hem wilde hebben. "Ik zal de namen van de clubs niet noemen, maar het waren clubs die in de Champions League en Europa League spelen. Voor mij is het belangrijk dat ik me comfortabel voel in m'n nieuwe team, met de trainer en het project. Daarom heb ik gekozen om hier te komen. De druk van Real Madrid? Ze hebben me verteld over de interesse, maar de beslissing aan mij gelaten."

Real verhuurde Odegaard anderhalf jaar lang aan sc Heerenveen en één seizoen aan Vitesse. Hij vond het echter tijd om op een hoger niveau actief te zijn. "Real Madrid vertelde me dat ze m'n wedstrijden hebben gevolgd en tevreden waren. De stap van Nederland naar Real Madrid is heel groot, omdat er veel goede spelers zijn."

Toch heeft Odegaard zijn zin gekregen: een transfer naar de Primera Division. "Het is mooi om de stap van Nederland naar Spanje te maken. Ik wil alles doen om het team te helpen, zodat we uiteindelijk Europa in kunnen gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws