Gijp snapt Van Bommel niet en is kritisch op 'huis-tuin-en-keuken-voetballer'

Gijp snapt Van Bommel niet en is kritisch op 'huis-tuin-en-keuken-voetballer'

23-07-2019 21:30
100

René van der Gijp kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van Mark van Bommel om van Ibrahim Afellay de nieuwe aanvoerder van PSV te maken. Voor Wim Kieft maakt het niet zoveel uit wie de band draagt.

"Als hij speelt zal dat met z'n ervaring te maken hebben. Hij is toch van ver gekomen. Ik vond het altijd een goede speler", zegt Kieft bij Veronica. "Het kan mij niet zoveel schelen wie er aanvoerder is. Ik weet niet of het zo belangrijk is. Volgens mij geeft een aanvoerder voor de wedstrijd een handje om de toss te doen en doet hij de praatjes bij belangrijke gebeurtenissen."

Van der Gijp snapt de beslissing van Van Bommel in ieder geval niet. "Bij iemand die drie jaar bijna niet gevoetbald heeft is de kans klein dat hij weer op zijn oude niveau komt. Om hem nu gelijk aanvoerder te maken gaat me te ver. Een aanvoerder moet iemand zijn die niet blessuregevoelig is en waar je wekelijks op kunt vertrouwen, zoals De Ligt en Van de Beek. Die zijn altijd fit. Maar als jij een aanvoerder hebt die iedere week pijntjes heeft, waardoor je de band steeds aan een ander moet geven, word je daar toch niet blij van?"

Als Afellay níet speelt, is Pablo Rosario de aanvoerder van PSV. "Rosario is een huis-tuin-en-keuken-voetballer. Je maakt mij toch niet wijs dat hij degene is die opstaat en zegt: we gaan het nu zo en zo doen? Na De Jong is het best moeilijk om iemand te vinden."

No Poll