Van Wolfswinkel aan de rechterflank: 'Wat ik ervan vind? Geen reet aan, haha'

Van Wolfswinkel aan de rechterflank: 'Wat ik ervan vind? Geen reet aan, haha'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 22:45di 23-07-2019 om 22:45

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 22:56di 23-07-2019 om 22:56

Ricky van Wolfswinkel maakte in de Eredivisie furore als centrumspits en staat ook bij FC Basel normaal gesproken in de punt van de aanval. Tegen PSV vond hij zichzelf plotseling terug aan de rechterflank.

De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht stond na afloop FOX Sports te woord en kreeg de vraag wat hij vond van zijn positie. "Geen reet aan", lacht de man uit Woudenberg breeduit. "Ik ben natuurlijk spits en de trainer (Marcel Koller, red.) wil mij daar soms hebben. Dit was de eerste keer sinds een half jaar, geloof ik. Maar ik doe het natuurlijk, als het moet."

Van Wolfswinkel zag zijn ploeg in de blessuretijd een 1-2 voorsprong verdampen, maar reageert daar laconiek op. "Dat is altijd pijnlijk, maar we zien dit niet als een echte nederlaag. Het gaat over twee wedstrijden en we scoren twee keer uit...", aldus de dertigjarige spits. "We geven eigenlijk niet heel veel weg, maar aan het einde pushen ze een beetje en komen ze nog aan twee goals. Maar wij zien dat we PSV gewoon kunnen verslaan."

FC Basel en PSV werken dinsdag 30 juli deel twee van het tweeluik af. De aftrap in het St. Jakob-Park is om 20.00 uur.

Poll

Gaat PSV de klus klaren in Zwitserland?

(20766 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws