Schuurs aangepakt door Swart bij Ajax: 'Heeft hem bij z'n nekvel gegrepen'

Schuurs aangepakt door Swart bij Ajax: 'Heeft hem bij z'n nekvel gegrepen'

30-07-2019 23:55 Laatste update: 23:57
112

Dat Perr Schuurs niet voor PSV, maar voor Ajax heeft gekozen, zegt Hans Kraay jr. iets. Ajax ging anderhalf jaar geleden aan de haal met de jonge verdediger, terwijl er ook interesse was uit Eindhoven. Schuurs (19) speelde toen nog bij Fortuna Sittard.

"We hebben hem bij Fortuna Sittard gezien in de Jupiler League. Ajax en PSV toonden interesse in hem en hij had lekker met de trein of auto naar PSV kunnen gaan. Dat is een klein stukje hoger dan Limburg. Maar nee, hij moest en zou naar Ajax. Dat zegt mij al dat je goed in elkaar zit", zegt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Schuurs heeft de afgelopen maanden reuzenstappen gezet in zijn ontwikkeling. Hij kwam vooral in actie bij Jong Ajax, waardoor velen eraan twijfelden of het ooit van een doorbraak in Ajax 1 zou komen. Inmiddels solliciteert Schuurs nadrukkelijk naar een basisplek in de ploeg van Erik ten Hag.

"Hij heeft vorig jaar heel, heel, heel matig gespeeld bij Jong Ajax", zegt Kraay jr.. "Het lijkt wel alsof ze hem op z'n kop hebben gehangen. Hij is sterker, slimmer geworden en zit niet aan je zoals Luckassen. Hij heeft ook nog eens een geweldige instappass."

Commentator Leo Driessen weet dat Schuurs achter de schermen onder handen is genomen door Sjaak Swart. Schuurs zelf hield het er in een interview met De Telegraaf op dat Mister Ajax 'wat tips' gegeven had. 

"Ik moet de credits geven aan Sjaak Swart. Die heeft hem bij z'n nekvel gegrepen en hem even wat dingen toegefluisterd. Ik heb Sjaak gebeld. In alle bescheidenheid gaf hij binnen de kortste keren toe dat hij dat in orde had gemaakt. Waarschijnlijk zei hij: jongen, dit kan zo niet langer. De details weten we dan niet, die weet alleen Sjaak."