Ricksen wordt gesteund met sfeeractie bij duel tussen twee voormalig werkgevers

Ricksen wordt gesteund met sfeeractie bij duel tussen twee voormalig werkgevers

02-08-2019 18:39
43

De fans van AZ houden zondagavond tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard een sfeeractie voor de ernstig zieke Fernando Ricksen. De Limburger speelde tijdens zijn actieve voetbalcarrière voor beide clubs en lijdt nu aan de spierziekte ALS.

Vanaf de twaalfde minuut wordt er stilgestaan bij de situatie rondom Ricksen, zo meldt AZ via de eigen kanalen. Er is beeld van een fraai spandoek (zie beneden) en daarnaast zal er ook een sfeeractie worden gehouden. Ricksen is al een tijd lang ziek en ligt in een hospice in Glasgow, waar hij een groot deel van zijn voetballoopbaan doorbracht bij Glasgow Rangers. De voormalig Oranje-international lijdt aan de agressieve spierziekte ALS, die zijn vitale organen langzaam doet aftakelen.

Ricksen debuteerde in het profvoetbal bij Fortuna Sittard, waarna hij de overstap maakte naar AZ. In Alkmaar verdiende hij uiteindelijk een transfer naar de Rangers, waar hij zes jaar lang speelde. Ook kwam hij nog uit voor Zenit Sint Petersburg en sloot hij in 2013 zijn actieve carrière af in Sittard, waar het voor hem allemaal begon.