Uitstekend debuut voor Maaskant bij VVV: RKC overtuigend verslagen

03-08-2019 22:44 Laatste update: 04-08-2019 14:21
55

VVV-Venlo is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen door thuis van promovendus RKC Waalwijk te winnen. Pas in de tweede helft schudde de ploeg van Robert Maaskant zich los van de Brabanders. In De Koel werd het 3-1 voor VVV.

Van zenuwen was geen sprake bij het gepromoveerde RKC, dat sterk begon en VVV bij vlagen met de rug tegen de muur zette. Na iets meer dan tien minuten kwam de ploeg van Fred Grim op voorsprong via Hannes Delcroix. De Belg kopte de bal via de onderkant van de lat binnen na een vrije trap van Stijn Spierings. VVV liet zich niet van de wijs brengen en zocht direct naar de gelijkmaker. Die leek er te komen, echter stuitte Johnathan Opoku op doelman Etienne Vaessen.

RKC had na de rust op 0-2 moeten komen, maar even later stond het plots gelijk. Debutant Elia Soriano schoot vanaf de rand van de zestien raak: 1-1. Die treffer gaf VVV vleugels. RKC had niets meer te vertellen en moest in de achteruit. De ploeg van Maaskant domineerde de wedstrijd en kwam na iets meer dan een uur zelfs op voorsprong. Haji Wright werd door Vaessen onderuitgehaald in het strafschopgebied en versierde zo een penalty. Opoku benutte het buitenkansje.

VVV kreeg kansen op meer, maar moest tot laat in de slotfase wachten tot de wedstrijd in het slot werd gegooid. Dat gebeurde via Peter van Ooijen, die op prachtige wijze voor de beslissing zorgde: 3-1.