Vissers onthult: 'Dolberg kreeg halverwege tegen Spurs ongenadig op zijn flikker'

Vissers onthult: 'Dolberg kreeg halverwege tegen Spurs ongenadig op zijn flikker'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 09:50ma 19-08-2019 om 09:50

Kasper Dolberg heeft tijdens de beruchte Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van vorig seizoen de wind van voren gekregen, vertelt Volkskrant-journalist Willem Vissers zondagavond bij Studio Voetbal. De Deense spits was niet actief genoeg, in de ogen van trainer Erik ten Hag en zijn medespelers.

Dolberg begon in de basis, maar werd na 67 minuten vervangen door de inmiddels vertrokken Daley Sinkgraven. "Zoals hij toen speelde, dat kon echt niet", vertelt Vissers. "Toen heeft hij in de rust (bij een 2-0 voorsprong, red.) onwaarschijnlijk op zijn flikker gekregen. Na rust begon hij wel een stuk feller. Maar ja, hij moet gewoon leren dat hij ook wat moet doen."

De 21-jarige Deen is inmiddels hard op weg naar het Franse OGC Nice, nadat hij de concurrentiestrijd van Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic had verloren. Vissers stelt dat Dolberg wel wat kan leren van met name de vijftien jaar oudere Huntelaar. "Die is gewoon gretiger en vraagt meer om de bal. Dan moet Dolberg, die ruim tien jaar jonger is, toch denken: ja..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws