Van der Vaart over 'fenomenale' APOEL-trainer: 'Hij zei meteen: jij bent mijn man'

Van der Vaart over 'fenomenale' APOEL-trainer: 'Hij zei meteen: jij bent mijn man'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 07:46di 20-08-2019 om 07:46

Rafael van der Vaart geeft hoog op van Thomas Doll, de trainer van Ajax-opponent APOEL Nicosia. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Hamburger SV, waar Doll tussen 2005 en 2007 de trainer van Van der Vaart was.

De geboren Oost-Duitser nam het stokje over van de Italiaan Paolo Tramezzani, nadat APOEL thuis met 1-2 had verloren van Qarabag FK. Met Doll aan het roer wonnen de Cyprioten de returnwedstrijd in Azerbeidzjan, waardoor men zich in de laatste voorronde met Ajax kan meten. Van der Vaart is niet verrast door het schokeffect onder Doll. "Hij weet spelers te prikkelen en te raken op een heel enthousiaste manier", vertelt hij aan de NOS. "Het is een fenomenale vent, maar ook een goede trainer."

Van der Vaart werd in Hamburg benoemd tot aanvoerder. "Dus hij had er wel verstand van", knipoogt hij. Doll maakte 'de juiste spelers belangrijk', stelt de gewezen linkspoot. "Hij gaf me meteen het gevoel: jij bent mijn man, zolang je kunt lopen, stel ik je op."

Desondanks werd Van der Vaart ooit bij een 3-0 achterstand gewisseld tegen Borussia Dortmund. De trainer had hier echter een logische verklaring voor, weet de 109-voudig Oranje-international nog. "Wat denk je nou, zei hij. We stonden 3-0 achter, dat is toch niks. Je moet gewoon uitrusten voor de volgende wedstrijd. Zo haalde hij de angel eruit, zonder boos te worden. Zo'n type is het."

Doll en APOEL stuiten dinsdagavond vanaf 21.00 uur op Ajax en strijden om een ticket voor de Champions League-poulefase. De return in Amsterdam staat gepland voor woensdag 28 augustus en begint ook om 21.00 uur.

Poll

Gaat Ajax het karwei afmaken tegen APOEL Nicosia?

(10791 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws