Zaakwaarnemer Dost slaat terug na fel statement van Sporting over Nederlander

Zaakwaarnemer Dost slaat terug na fel statement van Sporting over Nederlander

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 20:34di 20-08-2019 om 20:34

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 20:41di 20-08-2019 om 20:41

Bas Dost houdt de gemoederen flink bezig in Portugal. Sporting Portugal beschuldigde de Nederlandse spits in een verklaring van het ophouden van zijn overstap naar Eintracht Frankfurt. Zijn zaakwaarnemer slaat nu terug naar de Portugese topclub.

Dost zou al in mei een transferwens hebben ingediend volgens Sporting. De Portugese topclub is naar eigen zeggen op zoek gegaan naar een oplossing, maar de achttienvoudig Oranje-international zou financieel interessante aanbiedingen uit China, Rusland, Turkije en Mexico hebben afgewezen. Eintracht Frankfurt leek uitkomst te bieden. De Bundesliga-club kondigde de nakende overstap zelfs al aan via de officiële kanalen, maar inmiddels is een kink in de kabel gekomen.

Sporting schuift de schuld in de voeten van het kamp-Dost, maar bestrijdt de lezing van O Jogo eerder op de dag. De krant schreef dat zaakwaarnemer Gunther Neuhaus recht meent te hebben op één miljoen euro, gebaseerd op een oude afspraak met de club. Volgens Sporting is de dertigjarige spits echter op het laatste moment met extra eisen op de proppen gekomen.

Mangement Dost hekelt Sporting
Het management van Dost hekelt de verklaring van Sporting. 'Wij zijn verrast door de manier waarop Dost, de topscorer van Sporting de afgelopen drie seizoenen, publiekelijk wordt besmeurd', klinkt het in een reactie aan Sportbuzzer. 'De bewering van de club, dat wij in de onderhandelingen over een transfer naar Frankfurt op het laatste moment nieuwe eisen hebben gesteld, klopt simpelweg niet.'

Ook zou niet Dost, maar Sporting aandringen op een vertrek. 'De club vertelde ons in juli dat Bas om financiële redenen moet worden verkocht, omdat Sporting zijn salaris niet meer kan betalen. De clubleiding maakte duidelijk dat er geen ruimte is voor Bas in het team, dat hij niet meer zou spelen en moet vertrekken.'

Eintracht heeft naar verluidt acht miljoen euro over voor Dost.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws