De Ligt verovert harten Juventus-fans: ‘Zijn kleine dingen, maar het zegt veel’

De Ligt verovert harten Juventus-fans: ‘Zijn kleine dingen, maar het zegt veel’

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 13:36za 24-08-2019 om 13:36

Mattijs de Ligt is bij zijn nieuwe club Juventus nog allesbehalve zeker van een basisplaats. De jonge verdediger moet dit seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, maar buiten de lijnen is de Nederlander druk bezig de harten van de Juventus-supporters te veroveren.

"Ik ben onder de indruk van hoe hij zich met zijn vriendin aanpast aan Italië, Turijn leert kennen en Italiaans leert spreken", aldus La Gazzetta Dello Sport-journalist Luca Bianchin tegenover de NOS. "Je ziet dat ze hun tijd nemen om te wennen en te genieten van Turijn."

Onlangs vierde De Ligt zijn twintigste verjaardag en dat liet hij niet onopgemerkt voorbijgaan, zo merkte ook Bianchin. "Op de twintigste verjaardag van De Ligt zag je op zijn Instagram-story dat hij de kaarsjes uitblies van een taart met de tekst 'Auguri' (gefeliciteerd in het Italiaans, red.). Het zijn kleine dingen, maar het zegt veel. Er zijn buitenlandse spelers in Italië die na vier jaar nog geen woord Italiaans spreken."

Zaterdagavond speelt Juventus om 18:00 uur de eerste wedstrijd van het Serie A-seizoen. De ploeg van coach Maurizio Sarri begint met een uitwedstrijd bij Parma.

Poll

Wordt Matthijs de Ligt basisspeler bij Juventus?

(7950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws