Van den Boomen gooit kont tegen de krib: Dit is niet hoe het hoort

Van den Boomen gooit kont tegen de krib: "Dit is niet hoe het hoort"

26-08-2019 14:30 Laatste update: 14:48
43

FC Eindhoven-uitblinker Branco van den Boomen gaat in staking om een transfer naar De Graafschap te forceren. Hij vindt dat de Brabantse club mondelinge afspraken niet nakomt.

Om die reden is Van den Boomen maandag niet op de training verschenen, weet het Eindhovens Dagblad. FC Eindhoven zou afgelopen week een vraagprijs en doorverkooppercentage hebben genoemd in een overleg met De Graafschap. De Doetinchemse club wil zich graag versterken met Van den Boomen en is bereid te voldoen aan de eisen, maar Eindhoven zou de vraagprijs plotseling hebben verhoogd.

Dat is tegen het zere been van Van den Boomen. "Dat de club een transfersom vraagt, is uiteraard het goed recht van FC Eindhoven en Branco wil ook absoluut dat FC Eindhoven een mooi bedrag voor hem krijgt. Wat er nu voorvalt, vindt hij heel vervelend maar dit is niet hoe het hoort", zegt zaakwaarnemer Daan Kramp tegen het ED.

"De Graafschap wil aan de voorwaarden voldoen die zijn gevraagd door FC Eindhoven en als ze vervolgens dat bedrag ook op tafel leggen dan krijgt ineens te horen dat de prijs nog verder omhoog gaat. Dat is geen manier van correct zakendoen."

Van den Boomen is ijzersterk aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen, nadat hij vorig jaar ook al indruk maakte. Hij genoot de interesse van clubs uit Polen en Italië, maar een akkoord bleef uit. Nu heeft de oud-speler van Ajax, sc Heerenveen en Willem II zijn zinnen gezet op De Graafschap.