'Ik dacht dat PSV alles op de eigen jeugd ging zetten, ze wilden van dat imago af'

'Ik dacht dat PSV alles op de eigen jeugd ging zetten, ze wilden van dat imago af'

28-08-2019 13:18 Laatste update: 15:07
201

Aad de Mos heeft z'n bedenkingen bij de komst van Ritsu Doan naar Eindhoven. Dat laat de analist en voormalig trainer van PSV weten aan het Algemeen Dagblad.

PSV kondigde dinsdagavond de komst van FC Groningen-ster Doan (22) naar het Philips Stadion aan. De Japanse aanvaller kost ongeveer 10 miljoen euro. "Ik dacht dat PSV alles op de eigen jeugd ging zetten. Ze wilden af van het imago dat ze een koopclub waren. Maar vorige week haalden ze Kostas Mitroglou en nu Doan. Die twee gaan Gakpo en Ihattaren in de weg lopen. Of ze komen beiden op het bankie", concludeert De Mos

Wedden

Meer odds

Hij begrijpt dat PSV (meer) spelers nodig heeft. "Zeker als je ook in de Europa League speelt. Concurrentie is natuurlijk ook nooit slecht. Maar met de jongens die ik noemde, plus Bergwijn, Pereiro en Lammers heeft PSV wel heel veel spelers. Dat wordt een grote klus als people-manager voor Mark van Bommel."

Commercie speelt een rol bij de transfer van de Aziaat, denkt hij. "Dankzij hem komen er veel Japanners op visite bij PSV. De wedstrijden worden in het land uitgezonden. Maar het voetbal moet leidend zijn. Ik vind Doan een goede speler, maar geen buitencategorie. Ik heb zelf Shinji Ono gehad, toen ik trainer was bij Urawa Red Diamonds. Hij was echt drie klassen beter dan Doan."