Ophef rond Driessen na nieuwe aanval op Ten Hag: 'De Tukker was in paniek'

Ophef rond Driessen na nieuwe aanval op Ten Hag: 'De Tukker was in paniek'

29-08-2019 00:38 Laatste update: 11:04
268

De keuzes van Erik ten Hag voorafgaand aan de Champions League-zege van Ajax op APOEL Nicosia (2-0) kunnen niet op goedkeuring rekenen van Valentijn Driessen. De verslaggever van De Telegraaf heeft vrijwel geen goed woord over voor de Ajax-trainer.

Driessen schrijft in een analyse dat Ten Hag 'gegokt en gewonnen' heeft en een 'dreigende crisis en mislukt seizoen' heeft afgewend. 'Erik ten Hag speelde tegen APOEL Nicosia met vuur, maar brandde uiteindelijk zijn vingers niet', klinkt het op de website van De Telegraaf.

'Het werd de wedstrijd van Ten Hag omdat hij een ongekende metamorfose op zijn elftal losliet. Waar hij normaal zo star vasthoudt aan zijn ideeën. De Tukker was duidelijk in paniek geraakt na de volkomen onverwachte 0-0 in Nicosia tegen APOEL en de dramatische voorstelling op het Grieks-Turkse eiland.'

Driessen stelt dat Ten Hag met acht positiewisselingen 'zijn oren liet hangen' naar de spelers, staf, vele analisten én bondscoach Ronald Koeman. Die zei dat hij Daley Blind altijd achterin zou zetten. Driessen noemt de keuzes van Ten Hag 'wel heel rigoureus'. 'Daarom kwam Ajax eigenlijk geen moment echt op gang (...) en vielen tal van automatismen weg.'

'Waar vorig seizoen drie duidelijke kantelpunten vielen aan te wijzen – PSV-uit, Bayern München-uit en Real Madrid-thuis – boden het tactisch plan en de bezetting van gisteren tegen APOEL Nicosia behoudens de positie van Blind nauwelijks houvast voor een nieuw succesjaar in de Champions League', besluit Driessen.

De analyse van Driessen zorgt voor veel reuring op social media. Hij wordt er onder meer van beticht een heksenjacht te voeren op Ten Hag.