Driessen: 'Doodzonde dat Ten Hag niet komt, het is het feestje van de jongens'

Driessen: 'Doodzonde dat Ten Hag niet komt, het is het feestje van de jongens'

02-09-2019 08:14
243

Dat Ajax-trainer Erik ten Hag het Voetballer van het Jaar Gala maandag overslaat, kan op weinig begrip rekenen van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf benadrukt dat het 'geen feestje' van zijn krant is.

Ten Hag heeft geen zin 'om gezellig te doen met mensen die suggestief zijn', liet hij zondag na de 4-1 zege bij Sparta weten. Hij verwees daarmee naar de uitspraken van Driessen, die onlangs suggereerde dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic geen goede band met de oefenmeester hebben.

"Ik vind het doodzonde dat-ie niet komt", reageert Driessen. "Zeker voor de winnaars. Matthijs de Ligt, dat is zijn oud-aanvoerder bij Ajax. Frenkie de Jong wordt in de bloemetjes gezet als het grootste talent. Hij is vorige week verkozen tot beste middenvelder van Europa. En dan Dusan Tadic, zijn huidige aanvoerder en topscorer. Die is ook in de top drie geëindigd. Voor die jongens is het doodzonde dat hun trainer - of hun trainer van vorig jaar - er niet bij is."

"Iedereen is natuurlijk vrij om ergens wel of niet op in te gaan", vervolgt Driessen. "Ik heb begrepen dat hij de jongens heeft laten weten waarom hij niet komt en dat is vanwege de berichtgeving in De Telegraaf. Ik denk dat je daar op dat moment boven moet staan. Het is het feestje van de jongens."

Driessen benadrukt dat het gala geen 'Telegraaf-feestje' is. "De Telegraaf organiseert het, samen met de spelersvakbond en alle clubs uit de Eredivisie. Het is eigenlijk een feestje voor het Nederlandse Eredivisie-voetbal. De cijfers worden ook niet gegeven door De Telegraaf, dat doen allemaal ex-internationals. Dus we hebben geen invloed op de uitslag van het hele gebeuren. Het is het enige onafhankelijke Voetballer van het Jaar-klassement."