Van Gaal: 'Leuk en aardig, Matthijs op 1 en Frenkie 2, maar Tadic de beste'

Van Gaal: 'Leuk en aardig, Matthijs op 1 en Frenkie 2, maar Tadic de beste'

02-09-2019 20:25 Laatste update: 23:11
42

Louis van Gaal vindt dat niet ex-Ajacied Matthijs de Ligt maar Ajax-captain Dusan Tadic verkozen had moeten worden tot Voetballer van het Jaar in Nederland. De Ligt ontvangt maandagavond op het Voetballer van het Jaar Gala de prijs voor beste speler in de Eredivisie.

"Ik vind het wel verrassend dat Tadic niet is verkozen tot beste voetballer in Nederland", zegt Van Gaal in gesprek met FOX Sports. "Hij heeft heel veel doelpunten gemaakt, assists gegeven, neemt ook zijn verantwoordelijkheid en daarnaast is hij een creatieve en een bepalende voetballer. En dan heb ik het ook over Ziyech."

Van Gaal kan zich dus niet helemaal vinden in het feit dat De Ligt is verkozen als nummer één. "Allemaal leuk en aardig dat Matthijs 1 is en Frenkie de Jong 2, maar ja... Ik vind verkiezingen altijd appels met peren vergelijken. Je kunt Matthijs de Ligt niet met Frenkie de Jong vergelijken en Frenkie de Jong niet met Tadic. Het zou in mijn ogen eerlijker zijn om per positie de beste te kiezen. Maar het zijn natuurlijk wel Nederlanders die benoemd zijn."