Jörgensen in shock in De Kuip: Ik werd er helemaal emotioneel van

Jörgensen in shock in De Kuip: "Ik werd er helemaal emotioneel van"

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 22:30zo 15-09-2019 om 22:30

Nicolai Jörgensen maakte zondag na maandenlange afwezigheid zijn rentree voor Feyenoord. Toen Jaap Stam de opdracht gaf om warm te lopen, raakte de Deen in shock. Jörgensen verwachtte het niet.

Na 62 minuten was het voor Jörgensen tijd om Sam Larsson te vervangen. "Het was al een speciaal moment voor me omdat ik er zo lang uit ben geweest", vertelt Jörgensen aan De Telegraaf. "Dan droom je al die tijd van het moment dat je weer mag opdraven in het elftal en in ons eigen stadion. Ik rekende op vijf minuutjes aan het eind van de wedstrijd. Maar de trainer riep al heel vroeg: Hé Nico..."

Dat kwam voor Jörgensen als een verrassing. "Vervolgens wist ik niet wat me overkwam. Ik voelde zoveel warmte en zoveel waardering van de fans. Ongelooflijk om mee te maken. Ik werd er helemaal emotioneel van. It was going under my skin. Om eerlijk te zijn schrok ik er zo van, dat het me verkrampte. Ik heb op een WK gespeeld, ik heb hier prijzen gewonnen, ben topscorer geweest en heb toch best wel wat meegemaakt in mijn loopbaan."

"Ik heb de laatste drie weken ongelooflijk hard getraind. Vaak twee keer per dag. Dan ben je op zeker moment wel fit, maar dan heb je nog geen wedstrijden gespeeld. Dat moet nu gebeuren", zegt Jörgensen. "Ik heb een week of drie nodig om in het ritme van mijn ploeggenoten te komen. Want ik zit nog niet op hun niveau. Ik heb in drie weken een seizoensvoorbereiding van zes weken moeten stoppen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws