Sarri somber over kansen van Juve in Europa: 'Die fout ligt bij iedereen'

Sarri somber over kansen van Juve in Europa: 'Die fout ligt bij iedereen'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 21:55di 17-09-2019 om 21:55

Juventus-trainer Maurizio Sarri kent de hoge verwachtingen bij de achterban voor de Champions League. Hij ziet de Italiaanse kampioen echter niet als belangrijke kanshebber op de titel en spreekt zelfs van een 'onlogische fobie'.

"Wij voelen geen druk. Wij zijn Juventus, elke keer als wij het veld op stappen is het doel om te winnen. Maar we weten ook dat er tien tot twaalf andere teams zijn die dezelfde verwachtingen en middelen hebben", zo steekt Sarri van wal op de persconferentie.

De oefenmeester is zelfs opvallend pessimistisch over de kansen van Juventus in het miljardenbal. "Op dit moment zie ik de Italiaanse clubs niet als favorieten in de Champions League, aangezien we de afgelopen twintig jaar terrein hebben verloren. Die fout ligt bij iedereen, van voorzitters tot journalisten. Eigenlijk iedereen die bij de sport is betrokken in Italië."

Juventus neemt het woensdag op tegen Atlético Madrid, dat volgens Sarri wel één van de favorieten is. "Maar het is moeilijk om te concurreren met de Premier League-clubs, want zij hebben ongelooflijk veel geld."

'De Ligt kan beste ter wereld worden'
Ook Leonardo Bonucci kwam aan het woord tijdens de persconferentie. De routinier vormt door de absentie van aanvoerder Giorgio Chiellini een duo met Matthijs de Ligt. "Ik vind het prettig om met De Ligt te spelen. Hij heeft alle kwaliteiten om een van de beste verdedigers ter wereld te worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws