'Ferrader' Fer blikt terug: 'Toen ben ik verder gaan kijken en kwam FC Twente'

'Ferrader' Fer blikt terug: 'Toen ben ik verder gaan kijken en kwam FC Twente'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 19:15vr 20-09-2019 om 19:15

Leroy Fer wist lange tijd niet zeker of de fans van Feyenoord hem zouden vergeven voor zijn transfer naar FC Twente in 2011. Toch sprak de inmiddels 29-jarige middenvelder meteen uit dat hij ooit wilde terugkeren in De Kuip.

"Destijds leek dat niet zo'n goed idee, het was alsof de mensen mij de stap naar FC Twente nooit zouden vergeven. Maar toen ik scoorde tegen Hapoel Beer Sheva voor de Europa League, hoorde ik het stadion mijn naam scanderen", vertelt Fer in een interview met Voetbal International. "Dat deed me heel veel, het voelde alsof ik weer geaccepteerd werd en de manier waarop ik die goal vierde, liet ook wel zien dat ik heel blij was. Toen was ik écht terug, zó voelde het."

De fans van Feyenoord hadden in 2011 desondanks veel moeite met de overstap van het jeugdproduct. Hij zag FC Twente als een financiële én sportieve verbetering. Fer kreeg in Rotterdam echter het stempel Ferrader en ontving zelfs een rouwkaart. "Vooropgesteld: ik wilde niet weg, maar we kwamen er niet uit, over de verlenging van mijn contract. Toen ben ik verder gaan kijken en kwam Twente", stelt hij.

"Dat mensen het me hebben verweten, ik begreep het nog ook, maar niet hoe sommigen met me omgingen", vervolgt Fer. "Alleen, dat is al lang geleden. Ik ben nu terug, als een ander mens en een andere speler als toen ik acht jaar geleden vertrok. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik de kans kreeg terug te keren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws