Veltman baalt van VAR: 'Af en toe wil je een beuk geven, even irritant zijn'

Veltman baalt van VAR: 'Af en toe wil je een beuk geven, even irritant zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 23:16vr 20-09-2019 om 23:16

Joël Veltman verheugt zich op de duels met Donyell Malen, de man in vorm. De Ajax-verdediger beseft dat hij het op snelheid niet gaat winnen van de PSV-aanvaller.

"Lille had ook een snelle spits (Osimhen, red.) die in de ruimtes liep. Dat zal Malen ook doen", vertelt Veltman aan de Volkskrant. "Het is een kwestie van situaties inschatten. Soms kort dekken, zodat hij niet kan draaien. Soms wat anders. Je lichaam meer gebruiken, zodat hij er niet langs kan. Daley (Blind, red.) kan dat ook goed. Hij is ook niet de snelste. Je moet het slim doen."

Volgens Veltman is het leven van verdedigers wel moeilijker geworden door de VAR. Zo had hij een strafschop tegen kunnen krijgen toen hij Osimhen even vasthield. "Ik hield mijn hart vast, maar hij ging wat te gemakkelijk liggen. Vroeger kon je weleens een goede zet geven als de bal ergens anders was. Dat is voorbij. Je moet fair verdedigen. Ik vind het minder aantrekkelijk. Af en toe wil je een beuk geven, even irritant zijn. Ik houd van duels, van een beetje irritatie, van klooien met de tegenstander. Dat wordt minder."

Veltman steekt goed in zijn vel, maar heeft het gevoel dat hij extra kritisch wordt benaderd. "Ik weet dat ik lekker bezig ben, maar als het een wedstrijd minder gaat, word ik weer naar de grond gehaald. Zo is voetbal. Dat weet ik inmiddels. Vorig seizoen heb ik het na de blessure goed gedaan en dit seizoen gaat het ook goed. Dus het Veltmannetje is weg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Veltman meer krediet?

(1151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws