Geen De Ligt in de basis bij Juventus: Sarri passeert Nederlandse verdediger

Geen De Ligt in de basis bij Juventus: Sarri passeert Nederlandse verdediger

21-09-2019 17:13 Laatste update: 17:43
187

Matthijs de Ligt is gepasseerd door Juventus-coach Maurizio Sarri. De Nederlander begint op de bank in het duel tegen Hellas Verona en wordt vervangen door Merih Demiral. 

De Ligt kent een moeizame start in Turijn en maakt nog geen al te beste indruk. Ook Juventus-coach Maurizio Sarri heeft genoeg gezien. Merih Demiral speelt tegen Hellas Verona op de plek van de Nederlandse verdediger. De Ligt maakte tijdens zijn basisdebuut bij Juventus in een oefenwedstrijd tegen Internazionale een eigen doelpunt en kende daarmee een valse start bij zijn nieuwe club.

Wedden

Meer odds

De Nederlander startte tijdens de vorige vier duels in de basis. Hij is niet de enige speler die door Sarri wordt gepasseerd tegen Hellas, de coach lijkt meerdere spelers rust te gunnen. Ook Wojciech Szczesny, Miralem Pjanic, Sami Khedira en Gonzalo Higuaín starten niet bij De Oude Dame. In de wedstrijd tegen Atlético Madrid startte dit viertal, net als De Ligt, wel. Juventus gaf in Madrid een 2-0 voorsprong uit handen en staat op het moment derde in de Serie A met zeven punten. 

Door het ontbreken van Szczesny maakt Gianluigi Buffon zijn opwachting bij Juventus. Het wordt de 902de officiële wedstrijd in het shirt van de club voor Buffon, waarmee hij het record van Paolo Maldini - als speler met de meeste duels voor één club - evenaart.