Sparta-jeugd maakt indruk en legt hekkensluiter RKC op de pijnbank

Sparta-jeugd maakt indruk en legt hekkensluiter RKC op de pijnbank

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 20:19za 21-09-2019 om 20:19

Sparta heeft zaterdagavond met name dankzij de eigen jeugd afgerekend met RKC Waalwijk. De Rotterdammers speelden fris en verzorgd en stuurden de hekkensluiter uit Brabant uiteindelijk met een 4-0 nederlaag huiswaarts.

Nadat Stanley Elbers in de openingsfase nog een grote kans onbenut liet namens RKC nam Sparta het heft in handen. De thuisploeg wilde een goed gevuld Kasteel vermaken en dat lukte alleraardigst: nadat Halil Dervisoglu op de paal schoot was het na een kwartier spelen alsnog raak. Ajax-beul Bryan Smeets tikte op aangeven van jeugdproduct Dervisoglu een vlot lopende aanval binnen en noteerde daarmee zijn tweede Eredivisie-treffer ooit.

De 2-0, die vlak voor rust viel, werd ook verzorgd door twee spelers uit de opleiding van de Rotterdammers. De ragfijne voorzet was van Abdou Harroui, het binnenkoppen van spits Ragnar Ache was net zo verzorgd. RKC had weinig in te brengen en moest het hebben van afstandsschoten van bijvoorbeeld ex-Spartaan Stijn Spierings, die keeper Tim Coremans een aantal keer op zijn weg vond.

Na rust speelden Ache en Harroui, die samen de tweede Sparta-goal verzorgden, wederom een belangrijke rol. Eerstgenoemde bereidde de 3-0 van Dervisoglu voor, waarna Harroui na een uur spelen Mohamed Rayhi in staat stelde om de 4-0 op de borden te zetten. Een verdere afgang werd RKC in het restant van de wedstrijd bespaard. Door de zege en de uitblinkende jeugdproducten is Sparta nu terug te vinden op de vijfde plaats in de Eredivisie. De Waalwijkers hebben pas één punt en blijven laatste.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws