Boulahrouz wil in gesprek met KNVB over Ihattaren: 'Kan 1 of 2 procent schelen'

Boulahrouz wil in gesprek met KNVB over Ihattaren: 'Kan 1 of 2 procent schelen'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 22:17zo 22-09-2019 om 22:17

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 22:17zo 22-09-2019 om 22:17

Khalid Boulahrouz begrijpt dat Mohammed Ihattaren voor een lastige beslissing over zijn interlandloopbaan staat en hoopt dat de KNVB met hem in gesprek wil. Boulahrouz koos destijds voor Oranje en speelde in totaal 35 interlands.

"Voor ons was het toen geen discussie: Marokko of Nederland? De spelers in Nederland lieten ze links liggen. Ze selecteerden liever spelers uit de derde divisie van Frankrijk dan Eredivisie-spelers", zegt Boulahrouz bij Rondo van Ziggo Sport.

"Dat was complete stilte. Nu is het totaal anders. Je hebt social media, iedereen heeft een mening, de praatprogramma's, belangrijke figuren op tv en de voetbalwereld. Dat doet iets met een jonge jongen."

Boulahrouz is nooit benaderd door de KNVB. "Als ik naar mezelf kijk zou ik het heel erg waarderen als er met mij wordt gesproken. Áls hij twijfelt, kan het zomaar een of twee procent schelen of ze met hem om de tafel gaan zitten of niet."

Presentator Jack van Gelder zegt dat er 'bevestigde geruchten' zijn dat er vanuit het geloof wordt aangedrongen op een interlandloopbaan bij Marokko. "Dat zijn twee totaal verschillende dingen. Een is het geloof en het ander identiteit", zegt Boulahrouz. "Het zijn mensen die dat verkeerd interpreteren. Volgens mij zijn het voetballers en geen soldaten. Het lijkt me erg sterk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat moet Ihattaren doen?

(2737 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws