Engelse media speculeren: 'Pochettino denkt aan opstappen, Allegri in beeld'

Engelse media speculeren: 'Pochettino denkt aan opstappen, Allegri in beeld'

26-09-2019 07:24
19

Mocht Mauricio Pochettino binnen afzienbare tijd ontslagen worden door Tottenham Hotspur óf zelf besluiten om op te stappen bij de kwakkelende topclub, dan staat Max Allegri in de coulissen klaar om de Argentijn op te volgen. The Sun schrijft dat donderdag. 

Onder leiding van Pochettino bereikte Spurs afgelopen seizoen weliswaar de finale van de Champions League, maar in competitieverband zijn de prestaties al het gehele kalenderjaar dramatisch. Tottenham heeft al maanden geen uitduel meer gewonnen, verspeelde de laatste weken diverse keren een voorsprong en bereikte dinsdagavond een dieptepunt door in het League Cup-toernooi te verliezen van vierdeklasser Colchester United. 

Boulevardkrant The Sun schrijft dat Pochettino niet lekker in z'n vel zit en op korte termijn mogelijk besluit om zelf z'n conclusies te trekken. Mocht Spurs nog verder weg zakken op de Premier League-ranglijst en ook in Europees opzicht falen, dan haalt voorzitter Daniel Levy mogelijk de trekker over. Een opvolger is al in beeld: Max Allegri, voormalig succestrainer van Juventus, aast na zijn vertrek uit Turijn op een nieuwe klus. De Italiaan staat bovenaan het lijstje van Levy, weet The Sun. 

Klinsmann
The Daily Mail werpt tegelijkertijd een interessante naam op: Jürgen Klinsmann. De Duitse coach heeft als speler een verleden bij Tottenham. Klinsmann was bondscoach van Duitsland en de VS. Ook stond hij in het seizoen 2008/09 aan het roer bij Bayern München. Klinsmann zou zelf 'heel graag' aan de slag willen gaan bij Spurs.