Frustratie bij FC Groningen: K*t-interview, sorry, maar ik vind het schandalig

Frustratie bij FC Groningen: "K*t-interview, sorry, maar ik vind het schandalig"

28-09-2019 21:57
170

FC Groningen-verdediger Mike te Wierik stond na afloop van de uitwedstrijd tegen Ajax hoofdschuddend Hans Kraay junior te woord. De 27-jarige Tukker zag ploeggenoot Django Warmerdam zijn tweede gele kaart krijgen en was het daar - op zijn zachtst gezegd - niet mee eens.

Warmerdam rekte volgens arbiter Björn Kuipers te veel tijd bij het nemen van een inworp en mocht inrukken. De stand was op dat moment 0-0, maar FC Groningen verloor uiteindelijk met 2-0. "Belachelijk, ik kan er alleen maar om lachen", aldus Te Wierik, lachend als een boer met kiespijn. "Je moet uitkijken met wat je zegt, anders kun je volgende week niet voetballen. Dus ik zal er maar niet te veel over zeggen."

Te Wierik ging dan ook niet in op de suggestie van Kraay junior, die zich afvroeg of een speler van Ajax ook rood zou krijgen voor een vergelijkbaar vergrijp. "Wat denk jij? Als ik ja of nee zeg... Je moet uitkijken. Ik ga er niet te veel over zeggen, maar ik ben het er niet mee eens. Dit is een k*t-interview, sorry, maar ik vind het schandalig."