Blind: 'Die discussie zal blijven, ook als ik straks weer op het middenveld sta'

Blind: 'Die discussie zal blijven, ook als ik straks weer op het middenveld sta'

30-09-2019 07:55
7

Daley Blind denkt dat de discussie over zijn favoriete plaats in de opstelling altijd zal blijven. De linkspoot van Ajax staat nu weer centraal in de defensie, waar hij eerder dit seizoen ook al als middenvelder acteerde.

De 29-jarige Ajacied lijkt, net als vorig seizoen, de vaste man te worden op de positie links centraal achterin. "Als ik straks een keer op het middenveld sta, wordt die discussie weer aangewakkerd", zegt Blind over zijn positie tegen De Telegraaf. "Die discussie blijft altijd wel, denk ik."

Wedden

Meer odds

Of hij nou op het middenveld of in de verdediging staat, Blind zal samen moeten spelen met spelers die vorig seizoen niet naast hem stonden. In de defensie vervangt Joël Veltman rechts centraal de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, op het middenveld zijn Lisandro Martínez en Edson Álvarez de vervangers van Barcelona-ganger Frenkie de Jong. "Frenkie en Matthijs kun je altijd heel goed gebruiken", zegt Blind over hun vertrek.

" Maar we hebben spelers die hun vertrek goed hebben opgevangen", gaat de linkspoot uit Amsterdam verder. "Lisandro Martinez en Edson Alvarez hebben het goed opgepakt. We moeten ze niet met Frenkie en Matthijs vergelijken, maar ze moeten het op hun eigen manier invullen."