Van de Beek 'de dupe': 'Hopelijk ben ik er snel vanaf, maar duurt meestal uren'

Van de Beek 'de dupe': 'Hopelijk ben ik er snel vanaf, maar duurt meestal uren'

02-10-2019 23:16 Laatste update: 23:26
23

Donny van de Beek kan zich na de 0-3 overwinning van Ajax bij Valencia niet meteen in het feestgedruis mengen. De middenvelder moet zich melden voor de dopingcontrole.

"Jammer genoeg wel. Ik ben dit keer de dupe. Hopelijk ben ik er snel vanaf, maar het duurt meestal uren", grapt Van de Beek voor de camera van Veronica. Hij maakte in Mestalla zelf de beslissende derde treffer. Naar eigen zeggen een 'Spurs-achtige' goal. "Ik deed eerst een schijntrap en hij ging er goed in. Het was een geweldige pass van Dusan (Tadic, red.). Wij hebben die klik. Hij voelt het wel aan wanneer ik precies wegloop. Dat ziet hij vaak en doet hij heel goed."

Ondanks de ruime overwinning is Van de Beek complimenteus over Valencia. "Ik ben echt onder de indruk van hoe zij speelden in de eerste helft. Ze scoorden niet, maar wij kwamen heel goed weg. In het druk zetten stonden wij helemaal verkeerd. In de rust hebben we dat even doorgenomen. In de tweede helft ging het een stuk beter. We speelden meer vanuit de man."