'We kunnen niet alleen mee met United, we kunnen ook beter zijn'

'We kunnen niet alleen mee met United, we kunnen ook beter zijn'

03-10-2019 22:05
49

Zowel AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners als trainer Arne Slot houdt een onbevredigend gevoel over aan de kraker tegen Manchester United in de Europa League. De twee menen dat de Alkmaarders recht hadden op meer in Den Haag.

AZ voerde in delen van het duel de boventoon, maar bleef steken op 0-0. "Vooraf zou je misschien zeggen, ook al speel je vol voor de winst, dat het een uitstekend resultaat is tegen een grote club. Maar als je vandaag de wedstijd ziet heb je het gevoel dat je meer verdient", vertelt Koopmeiners aan FOX Sports.

De middenvelder geeft toe dat het vernuft ontbrak in de laatste fase. "Wat wij vooraf tegen elkaar zeiden: natuurlijk kunnen ze goed voetballen, enkele spelers behoren tot de wereldtop, maar als wij ons spel spelen moeten ze ook gewoon achter ons aanlopen. We hebben laten zien dat we niet alleen meekunnen, maar ook beter kunnen zijn dan United. Als ik heel eerlijk ben baal ik wel dat we hier niet met drie punten weglopen."

Daar sloot zijn trainer zich volledig bij aan. "We presenteerden ons net als in de competitie, daar ben ik heel blij mee", stelt Slot. "Maar het resultaat geeft een onbevredigend gevoel. Dat is misschien wel het grootste compliment aan de jongens."

"Als je beelden van United kijkt, krijg je het idee dat er heel veel mogelijk is. En dat hebben we laten zien", vervolgt Slot. "We konden hun intensiteit makkelijk aan. Sterker nog: met enige regelmaat lag onze intensiteit hoger. Mooi om te zien dat we al zo ver zijn."